بسمه تعالی

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می‌شود؟

(بخش اول)

 

لق شدن دندان ها علت؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی این مطلب که (( آیا ارتودنسی سبب لق شدن دندان ها میشود؟)) توسط دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مدیر مرکز تخصصی دندانپزشکی رویال دنت قلهک بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

 

علت لق شدن دندان ها در ارتودنسی چیست؟
علت این امر حرکت دندان هاست. هنگامی که براکت‌ها روی دندان‌ها قرار می‌گیرد نیروی زیادی به دندان وارد می‌کنند. این فشار برای جابجایی و قرار گرفتن دندان در موقعیت صحیح خود ضروری است.
در واقع میزان بسیار جزئی لق یا شل شدن دندان نشان دهنده موفقیت آمیز بودن روال درمان و هدایت دندان‌ها است. بنابراین نمی‌توان لق شدن دندان را به عنوان یکی از عوارض ارتودنسی به شمار آورد. البته در صورتی که احساس کردید دندان شما بیش از حد لق شده است، حتما این موضوع را به ارتودنتیست خود اطلاع دهید.

آیا احساس لق شدن دندان ها در ارتودنسی، احساسی دائمی و همیشگی است؟
پاسخ دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری به شما عزیزان این است که، خیر نیازی به نگرانی نیست! معمولا در طول دوره درمان، بعد از هر جلسه ویزیت و تنظیم دستگاه ارتودنسی ممکن است تا چند روز احساس کنید که دندان‌هایتان لق شده است. این حس موقت بوده و بعد از چند روز از بین می‌رود.

همچنین در پایان روند درمان که براکت‌ها از دندان‌ها جدا می‌شود، فرآیند تخریب و بازسازی استخوان فک برای جابجایی دندان‌ها نیز متوقف می‌شود. در نتیجه با اتمام دوره درمان و برداشتن براکت‌ها از روی دندان‌ها، حس لق شدن کاملا برطرف خواهد شد. البته برای تثبیت دندان‌ها در موقعیت جدید، حتما باید از نگهدانده استفاده کنید.
آیا ممکن است فشاری که براکت ها به دندان ها میاورد سب لق شدن آنها شود؟

روند درمان ارتودنسی با فشار ناشی از براکت‌ها بر فضای فک و دندان باعث حرکت دندان‌ها و قرار گرفتن آن‌ها در جای خود می‌شود. بنابر نظر دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی، به طور کلی این فشار به تاج دندان‌ها، ریشه دندان‌ها، استخوان‌های نگهدارنده اطراف دهان و لیگامان پریودنتال وارد می‌شود. بنابر این ممکن است باعث لق شدن دندان ها نیز شود.

چه عواملی بر لق شدن دندان در ارتودنسی موثر اند؟
– درد مداوم دندان ( اگر به صورت ممتد باشد )
– بیماری های لثه ( حتما قبل از شروع ارتودنسی باید برای درمان مشکلات لثه از قبیل تورم، عفونت یا بیماری لثه اقدام کنید)
– شلوغی زیاد دندان ها ( زیرا موجب کند شدن سرعت حرکت و جابجایی آن‌ها، افزایش مدت درمان ارتودنسی و لق شدن بیشتر دندان‌ها می‌شود)
– دندان قروچه ( با وارد کردن فشار زیاد به دندان‌ها و رباط‌های پریودنتال می‌تواند موجب لق شدن دندان‌ها و حتی آسیب به استخوان فک و از دست دادن دندان شود، بنابر این ترک این عادت قبل از شروع درمان ارتودنسی برای دریافت یک نتیجه ی خوب ضروری است)

 

ارتودنسی چیست؟ انواع آن

چگونه میتوانیم از شل شدن دندان در ارتودنسی جلوگیری کنیم ؟
بنابر توصیه ی دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مدیر مرکز تخصصی دندانپزشکی رویال دنت قلهک، توجه به نکات زیر برای جلوگیری از این امر لازم و ضروری است:

– توجه به دستورالعمل‌های است که متخصص ارتودنسی به شما ارائه می‌دهد
– رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله کشیدن نخ دندان به طور صحیح و مداوم، مسواک زدن و همچنین تمیز کردن دندان ها و دستگاه ارتودنسی
– استقاده از نایت گارد یا محافظ دندان
– رژیم غذایی مناسب ( مثل محدود کردن مصرف خوراکی‌های سفت، چسبناک و خیلی شیرین مانند ته‌دیگ، آدامس، چیپس، پفک، شکلات، آبنبات و نوشابه‌های گازدار)

ضمن سپاس از همراهی شما عزیزان لطفا جهت مطالعه باقی مطالب به بخش دوم این مقاله در سایت مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید