بسمه تعالی
کاربرد لیزر کم توان ضد درد در دنداپزشکی
دندانپزشکی تخصصی رویال دنت با مدیریت دتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ اتوسرجری، مجهز به فناوری های نوین ابزار های دندانپزشکی برای ارائه بهترین خدمات به مراجعین خود یعنی شما عزیزان است.یکی از فناوری های موجود در این دنداپزشکی، لیزر کم توان ضد درد دیود با طول موج 905 است.
به جهت آشنایی و کسب اطلاعات هرچه بیشتر شما، در این مقاله ما به بررسی و معرفی این دستگاه لیزر کم توان و کاربرد آن در حیطه ی دندانپزشکی میپردازیم.
فواید :
درمان با لیزرهای (Low Level Laser Therapy: LLLT) فواید زیادی به همراه دارد.
بنابر نظر دکتر رویا حامدی فلوشیپ اتوسرجری، در درجه اول غیر جراحی بودن این روش است که ترمیم بافت را آسان کرده باعث کاهش التهاب و درد خواهد شد. بیش از سی سال است که شیوهLLLT به عنوان راهی جالب ولی ناشناخته در پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی و اعمال تشخیصی مطرح می باشد.
فلسفه کاربرد این لیزرها :
کاربرد مستقیم انرژی نور با توانایی تحرک بیولوژیک روی سلولهای بدن است. گیرنده های نوری سلولی می توانند لیزرهای ضد درد را جذب کرده و آن را به داخل میتوکندری منتقل سازند تا سوخت سلولی (ATP)را فراهم سازند.
شایع ترین درمان مورد استفاده با این دستگاه:
درکمک به ترمیم زخم ها و اثر ضد التهابی است.
موارد عدم تجویز و مسایل ایمنی :
بیش از سی سال است که لیزر درمانی استفاده می شود. تاکنون گزارشی از صدمه دیدن بیمار وجود نداشته است و در کل این نوع از لیزرها که در کلاس 3 قرار می گیرند جزء وسایل پزشکی با خطر آسیب غیرمشهود تقسیم بندی می شوند.
آسیب به چشم گرچه حداقل است اما خصوصا در مواردی که حجم زیادی از لیزر غیرمرئی استفاده می شود باید مدنظر قرار گیرد. لیزرهای دایود دارای نور واگرا هستند که با کاربرد تجمیع کننده می توان آن را کنترل نمود. باید برای بیمار و درمانگر از وسایل محافظ که برای هر طول موج به شکل اختصاصی طراحی شده است، استفاده گردد.
گرچه موردی برای عدم تجویز لیزرهای دندانپزشکی وجود ندارد، چند مورد عارضه جانبی گزارش شده است. موارد مشکوک به بدخیمی را تنها باید متخصص درمان نماید.
به توصیه ی دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی، احتیاط در بیماران با ناهنجاری خونی باید صورت گیرد و افراد با سابقه درد مزمن، دچار کوفتگی وخستگی پس از درمان می شوند و دوره های درد طولانی نیز ممکن است به شکل موقت افزایش پیدا نماید.
ضمن سپاس از همراهی و توجه شما عزیزان لطفا جهت مطالعه باقی مطالب، به بخش دوم این مقاله در سایت مراجعه نمایید.