بسمه تعالی 

پرسش و پاسخ بیماران ایمپلنت بخش سوم 

 

ایمپلنت

در بخش دوم این مقاله به پرسش های متداول بیماران ایمپلنت پرداختیم. اکنون در بخش سوم ، به بررسی ادامه پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان توسط خانم دکتررویا حامدی متخصص ارتودنسی و مدیر مرکز دندان پزشکی تخصصی رویال دنت قلهک میپردازیم:

میتوان از تحلیل بافت حمایت کننده دندان پس از کشیدن آن پیشگیری کرد؟
از دست رفتن و تحلیل بافت حمایت کننده دندان را میتوان با محدود کردن آسیب وارده به استخوان و بافت اطراف دندان و نیز جلوگیری از کنده شدن استخوان اطراف حین کشیدن دندان به حداقل رساند. برخی اوقات میتوان حفره دندان کشیده شده را با پوه استخوان و مواد شبه استخوانی پر کرد تا تغییرات بافتی به حداقل برسد.

می توان استخوان از دست رفته را بازسازی کرد؟
بازسازی استخوان از دست رفته را میتوان با روشهای مختلف انجام داد. این بازسازی میتواند با استفاده از استخوان بدن خود فرد باشد در این روش یک قسمت از استخوان بدن بعنوان پیوند جدا شده و به ناحیه مورد نظر پیوند زده میشود. یک روش دیگر استفاده از پودرهای پیوندی شبه استخوان است. با گذر زمان مواد پیوندی با ناحیه گیرنده یکپارچه و هم ساختار میشود. عواملی همچون وسعت ناحیه استخوان از دست رفته شرایط بافتهای زیرین و نیز لئه پوشاننده آن، بر انتخاب روش بازسازی و نوع ماده پیوندی مؤثر است.

من دیابتیک هستم بیماری قند دارم. آیا میتوانم درمان ایمپلنت انجام دهم؟
بله هیچ منع کاربرد ایمپلنت برای افراد دیابتی وجود ندارد. بدیهی است که دیابت باید پیش از قراردهی ایمپلنت کنترل شده باشد بعلاوه دندان پزشک برای جلوگیری از خطر عفونت ناحیه پس از درمان ایمپلنت برای شما آنتی بیوتیک تجویز می کند. گاهی اوقات دندان پزشک با توجه به شرایط شما دوره ترمیم ایمپلنت را طولانی تر می کند. یعنی بین زمانی که ایمپلنت در استخوان قرار میگیرد تا زمانی که روکش روی ایمپلنت نصب شود فاصله بیشتری می افتد.

من بدلیل پوکی استخوان از داروهای بیس فسفونات استفاده میکنم. آیا میتوانم درمان ایمپلنت را انجام دهم؟
در بیشتر افراد مصرف بیس فسفونات منعی برای استفاده از ایمپلنتهای دندانی نمیباشد محققان به این جمع بندی رسیدند که نیازی به قطع داروی بیس فسفونات خوراکی پیش از درمان ایمپلنت نمیباشد. البته برای افرادی که از بیس فسفوناتهای تزریقی استفاده میکنند نباید جراحی دهان انجام داد.

من از داروهای ضد انعقاد خون استفاده میکنم میتوانم درمان ایمپلنت انجام دهم؟
استفاده از داروهای ضد انعقاد خون مانعی برای جراحیهای دهان مثل جراحی ایمپلنت نیست.
در مورد انجام جراحیهای پیشرفته استخوان و پیوند لثه و… نیاز است که با متخصصین مربوطه مشورت شود تا در صورت نیاز بطور مقطعی و موقت پیش از جراحی این داروها قطع شوند.

من باردار هستم آیا میتوانم درمان ایمپلنت انجام دهم؟
هرچند ایمپلنت دندان یکی از روش های ایمن و کم خطر جایگزینی دندان های از دست رفته بیماران است اما اغلب پزشکان این روش را به زنان باردار توصیه نمی کنند. همواره به مادران باردار توصیه می شود که برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود تا پس از زایمان صبر نمایند. به عقیده پزشکان تغییرات هورمونی در بدن زنان در دوران بارداری افزایش یافته و این تغییرات تمامی ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهند.کند شدن روند اتصال ایمپلنت به استخوان فک یکی از تاثیرات این تغییرات هورمونی می باشد.  به علاوه پس از انجام ایمپلنت دندان پزشک مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک را به منظور کاهش درد و پیشگیری از عفونت تجویز می کند. مصرف این داروها در طول دوران بارداری برای مادر ممنوع است زیرا از طریق خون وارد بدن جنین شده و سلامت او را تهدید می کند.

من دارای بیماری قلبی و عروقی هستم. آیا میتوانم درمان ایمپلنت انجام دهم؟
موارد عدم تجویز جهت ایمپلنت دندانی برای افرادی که مبتلا به بیماری قلبی عروفی هستند، تا حدودی مطرح است بعنوان مثال افرادی که در کمتر از ۶ ماه گذشته دچار حمله قلبی شده اند نباید جراحی ایمپلنت انجام دهند. همچنین در پاتولوژی های قلبی – عروقی جراحی ایمپلنت فقط با کسب اجازه از متخصص قلب و عروق میتواند انجام گیرد. در این موارد با دندانپزشک و پزشک خود مشورت نمایید.

من پوکی استخوان (استئوپروز) دارم میتوانم درمان ایمپلنت انجام دهم؟
بله، استفاده از ایمپلنتهای دندانی و فکی برای افرادی که دچار استئوپروز هستند منع مصرف ندارد مطالعات متعددی موفقیت ایمپلنت در افراد مبتلا به استئوپروز را در مقایسه با افراد سالم بررسی کرده اند و هیچ اختلافی دیده نشده است. هر چند استفاده از بیس فسفونات برای مبتلایان به استئوپروز باید در طراحی درمان ایمپلنت مورد توجه قرار گیرد.

مراحل انجام درمان ایمپلنت:
1-کنار زدن لثه ناحیه بی دندان برای دسترسی به استخوان
2-آماده سازی حفره جهت قراردهی ایمپلنت در استخوان
3-قرار دادن ایمپلنت داخل استخوان فک
4-بستن پیچ روی ایمپلنت و بخیه کردن ناحیه
5-بازکردن پیچ روی ایمپلنت و بستن فرم دهنده ی لثه ( چندماه)
6-قالب گیری از ایمپلنت
7- بستن اباتمنت روی ایمپلنت
8- چسباندن روکش روی اباتمنت

جهت دیدن نمونه کار های ایمپلنت دندانپزشکی تخصصی رویال دنت، قبل و بعد یا حین کار، به قسمت نمونه کار ها در سایت یا پیج اینستاگرام ما مراجعه نمایید.
Instagram : royaldentdetistry

دندانپزشکی رویال دنت

سخن آخر:
هدف تیم تخصصی دندان پزشکی رویال دنت (با مدیریت دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری و عضو هیئت علمی دانشگاه)، همواره ارائه بهترین خدمات جهت حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان های همه شما عزیزان است . به همین منظور در این مقاله به بررسی پرسش و پاسخ های متداول بیماران ایمپلنت پرداختیم. ضمن سپاس از همراهی و توجه شما، امیدواریم از این مطالب بهره مند شده باشید.
با آرزوی سلامتی و تندرستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید