استفاده از دندان های مصنوعی

استفاده از دندان های مصنوعی که به طور معمول دندان کاذب نیز شناخته می شود، برای برخی از افراد که از داشتن دندان واقعی محروم شده اند، بسیار مرسوم است. دندان های مصنوعی در واقع مجهز به پروتز دندان های از دست رفته هستند. آن ها اغلب از اکریلیک، فلز یا نایلون ساخته شده اند که می توانند به جای دندان واقعی قرار بگیرند. پروتزهای مناسب نصب شده روی لثه، فواید بی شماری از جمله بهبود گفتار، اعتمادبه نفس و توانایی راحت خوردن را فراهم می کنند. همچنین دندان های پروتزی به جلوگیری از افتادن صورت و جلوگیری از اختلال گفتاری کمک شایانی خواهند کرد. آن چیز که سوای کاربرد و فرواید دندان مصنوعی وجود دارد، مراقبت و نکات استفاده از این وسیله است. ما در اینجا سعی داریم با بررسی این دندان ها به نکات نگهداری آن نیز بپردازیم. همراه ما باشید.( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت, مراقبت و استفاده از دندان های مصنوعی )

نحوه مراقبت و نکات استفاده از دندان های مصنوعی
(( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت ))

انواع نحوه استفاده از دندان های مصنوعی

به طور عمده انواع مختلفی از دندان های مصنوعی وجود دارد که شامل پروتزهای جزئی و پروتزهای کامل می شود.

تمامی انواع قابل استفاده از دندان های مصنوعی، نیاز به اتصالاتی دارند تا با فرم، رنگ و اندازه دندان های شما مطابقت داشته باشند.

پروتزهای جزئی

اگر همچنان تعدای دندان سالم در دهان وجود داشته باشد، استفاده از دندان های مصنوعی با پروتز جزیی رایج است.
پروتزهای جزئی اغلب در اطراف دندان های سالم نصب می شوند که هنگام صحبت کردن، ممکن است قابل مشاهده باشند.

پروتزهای کامل

اگر تمام دندان های فرد، از دست رفته باشند، ممکن است به دلیل آسیب دیدگی، عفونت و سایر علل پزشکی، استفاده از دندان های مصنوعی با پروتز کامل انجام شود.

پروتزهای کامل به زمینه ای متصل هستند که در برابر لثه قرار می گیرد. این صفحات و اتصالات از جنس فلز و اکریلیک هستند که متناسب با رنگ لثه ساخته می شوند و قابل مشاهده نخواهند بود.

پروتزهای متحرک

در واقع نوع پروتزهای سنتی به این دسته مربوط است که تمیز کردن آن ها شرایط خاص خود را به عنوان اضافه کاری، به دنبال دارد. این پروتزها به راحتی از دهان خارج می شوند.

در استفاده از دندان های مصنوعی با پروتز متحرک، توصیه پزشکان این است که از غذاهای نیازمند به جویدن زیاد، چسبناک یا سفت اجتناب شود.

پروتزهای متحرک هر 5 سال یک بار، نیاز به تعویض دارند.

پروتزهای منعطف

این پروتزها در واقع یک گزینه محبوب در انواع سنتی به حساب می آیند زیرا با مواد انعطاف پذیر و با دوام بسیار بالا ساخته شده اند.

پروتزهای منعطف دارای وزن کمتری هستند و در دهان حجیم به نظر نمی رسند. دوام این پروتز ها تا 8 سال قابل ضمانت تعریف شده است.

چگونه در صورت استفاده از دندان های مصنوعی از آن ها مراقبت کنیم؟

دهان ما سرشار از انواع باکتری است، بنابراین هیچ جای انکاری برای تمیز کردن روزانه دندان های مصنوعی و غیر مصنوعی وجود ندارد.
دندانپزشک ها بسته به نوع استفاده از دندان های مصنوعی، بهترین روش پاکسازی را به شما توصیه می کنند. به طور مثال برداشتن پروتزهای جزئی قبل از خواب و مسواک زدن دندان های سالم باقی مانده، بسیار توصیه شده است.

شما برای تمیز کردن دندان مصنوعی قادر هستید، از محلول های مخصوص استفاده کنید که بسته به نوع جنس دندان، از سوی پزشک تعیین می شوند.

برای افزایش طول عمر دندان های مصنوعی خود، هنگام در دست داشتن یا دست زدن به آن ها باید مراقبت کافی انجام دهید. به همین منظور هرگز دندان های مصنوعی را خم نکنید و هنگام تمیز کردن، به هیچ یک از گیره های آن آسیب نرسانید.

خیساندن پروتزها به شکل شبانه، از خشک شدن آن ها جلوگیری می کند. اما لازم است مطمئن شوید که قبل از قرار دادن در دهان، در روز، به طور کامل آن ها را شسته باشید.

همچنین دندانپزشک ها توصیه می کنند از مصرف برخی غذاها خودداری کنید. به طور مثال نوشیدن نوشیدنی های بسیار گرم، در صورت استفاده از دندان های مصنوعی رنگ و جنس آن ها را تار خواهد کرد.

همچنین لازم است از مصرف آب نبات سفت و سخت یا آدامس های جویدنی خودداری کنید.

 

( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت, مراقبت و استفاده از دندان های مصنوعی )

نحوه مراقبت و نکات استفاده از دندان های مصنوعی
(( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت ))

عوارض جانبی عدم رعایت بهداشت در استفاده از دندان های مصنوعی

هنگامی که اولین بار از دندان های مصنوعی استفاده می کنید، ممکن است افزایش بزاق در دهان داشته باشد. این موضوع طبیعی است و لازم است دهان شما به آن عادت کند. اما آب نکشیدن دهان در برخی مواقع، حالت های تهوع موقت ایجاد خواهد کرد.

برای استفاده از دندان های مصنوعی در مراحل ابتدایی، از غذاهای نرم و مایع شروع کنید. به همین ترتیب لازم است برای سرعت بخشیدن به روند گفتن کلماتی که تلفظ دشواری دارند، تمرین های مرتبط را انجام دهید.

پس از عادت کردن به استفاده از دندان مصنوعی، ممکن است تحریک یا زخم در دهان شما ایجاد شود. این امر در صورتی که نکات پزشکی را رعایت کرده باشید، طبیعی است. اما قرقره کردن آب نمک را، در این مواقع نباید فراموش کنید.

به طور معمول هنگام سرفه یا عطسه، فشار هوای زیادی بر پروتزهای متحرک، متحمل می شود. برای جلوگیری از فشارهای احتمالی، هنگام عطسه، سرفه و حتی خمیازه، دهان خود را با دست بپوشانید.

در رابطه با مراقبت از دندان های مصنوعی، علائمی وجود دارد که نیاز به تنظیم مجدد، ترمیم و اصلاح را به شما گوشزد می کند. این علائم عبارتند از:

  • تراشه یا ترک هنگام استفاده از دندان های مصنوعی؛
  • مشکل در جویدن بعد از یک هفته استفاده ابتدایی؛
  • زخم های حاصل از فشار در جایی که دندان های مصنوعی قرار گرفته اند؛
  • بوی ناشی از دندان مصنوعی؛
  • تغییرات الگوی گفتاری مداوم که در صورت تنظیم مجدد نیز از بین نمی روند.
  • مراقبت و استفاده از دندان های مصنوعی در یک نوع خاص

علاوه بر پروتزهای مصنوعی، گونه ای دیگر از دندان های مصنوعی وجود دارد که به لطف یک پیچ فلزی برای ایجاد ثبات در استخوان فک، قابل استفاده هستند. قبل از آن که دندان های مصنوعی خود را در دهان قرار دهید، می توانید با استفاده از یک ایمپلنت یا یک مجموعه کامل از دندان مصنوعی، خیال خود را راحت کنید.

دندان های مصنوعی از نوع ایمپلنت گرانتر هستند اما شما را از پرداخت هزینه های جانبی دندان مصنوعی مبرا می کنند. البته لازم است بدانید که این دندان ها جای دندان اصلی شما را نمی گیرند، به همین سبب همانطور که دندان اصلی شما نیاز به مراقبت داشته، ایمپلنت ها نیز نیاز به مراقبت هایی دارند.

در واقع استفاده از دندان های مصنوعی به سبک ایمپلنت، ماندگارتر از سایر پروتزها است. اما مصرف روزانه از مسواک، استفاده از محلول های شوینده دهان و همچنین رعایت کافی در استفاده از غذاهای سفت و فشار نیاوردن به دندان ها، از نکات استفاده از این نوع دندان های مصنوعی محسوب می شود.

نتیجه گیری…

مراقبت و نکات استفاده از دندان های مصنوعی بعد از نابودی دندان های اصلی، دغدغه افراد بسیاری است. زیرا این افراد دیگر تمایل ندارند درد و هزینه های اضافی را تحمل کنند.

ما در این مقاله سعی کردیم با توجه به انواع دندان های مصنوعی موجود، نکاتی کلیدی و مهم را در اختیار شما قرار دهیم. مهم ترین نکات، مرتبط به دندان های مصنوعی با پروتز جزیی و کامل است. این دندان ها لازم است که در ابتدا به شکلی محتاطانه استفاده شوند و آرام آرام باید به پذیرش و استفاده از آن ها عادت کرد.

در استفاده از پروتزهای متحرک یا جداشونده، مرطوب نگه داشتن آن در صورت عدم استفاده در طول شب، بسیار مهم است.
نوع دیگر دندان مصنوعی به نام ایمپلنت وجود دارد که به نسبت سایر پروتزها مراقبت های زیاد و دقیقی را نمی طلبد، اما استفاده از مسواک برای این نوع به گفته برخی، همانند دندان های اصلی، از اهم واجبات موارد بهداشتی است.

 

حتما این مطلب را هم میپسندید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید