علت لق شدن دندان ها و رفع این مشکل

لق شدن دندان در کودک اغلب نشان دهنده یک موضوع خوشایند و یک روند طبیعی و سالم است. با این حال، هنگامی که فرد به سن نوجوانی می‌رسد، لق شدن دندان دیگر یک اتفاق عادی نیست و حتی مشاهده لق شدن دندان می‌تواند نگران کننده باشد. برخی از علل لق شدن دندان در بزرگسالان بی ضرر هستند. برخی دیگر برای نجات دندان، برداشتن آن یا جایگزینی آن با ایمپلنت یا بریج به مراقبت دندانپزشک نیاز دارند. در این مقاله به تشریح گزینه های درمانی برای لق شدن دندان می‌پردازیم و اطلاعاتی در مورد علل احتمالی و راه های جلوگیری از لق شدن دندان ها را ارائه می‌دهیم پس با ما همراه باشید.( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت, علت لق شدن دندان ها و رفع این مشکل )

 

گزینه های درمانی برای دندان لق

طیف وسیعی از درمان ها می‌تواند کمک کند اما انتخاب بهترین گزینه به علت لق شدن دندان شما بستگی دارد.

برخی از گزینه های درمانی عبارتند از:

جرم گیری و صاف کردن ریشه: این یک روش در واقع نوعی تمیز کردن عمیق دندانهاست که می‌تواند بیماری لثه را درمان و به معکوس کردن آن کمک کند.

داروها یا دهانشویه ها: این موراد می‌توانند به درمان لثه های عفونی و مبارزه با باکتری های موجود در دهان کمک کنند.

جراحی: هدف از جراحی برداشتن بافت ملتهب لثه و استخوان آسیب دیده در اثر بیماری لثه است.

پیوند استخوان: این پیوندها می‌توانند به بازسازی استخوان از دست رفته در بیماری لثه کمک کنند.

پیوند بافت نرم: این پیوند که به عنوان پیوند لثه نیز شناخته می‌شود، می‌تواند به از دست دادن بیشتر لثه یا دندان در افراد مبتلا به بیماری لثه جلوگیری کند.

وسایل دندانپزشکی، مانند بایت اسپلینت: این وسایل می‎توانند آسیب ناشی از ساییدن را کاهش دهند و ممکن است به بهبود دهان پس از جراحی دندان کمک کنند.

درمان دیابت: درمان دیابت برای اینکه درمان مناسب برای دندان و لثه شما اتفاق بیوفتد مهم است.

بریج: اگر دندان لق بیفتد، دندانپزشک ممکن است بریج یا ایمپلنت دندان را پیشنهاد دهد. بریج دندان نوعی تاج است که روی دندان های دو طرف دندان از دست رفته قرار می‌گیرد. نتیجه یک پل بین دو دندان سالم است که توسط یک دندان مصنوعی در محل دندان از دست رفته به هم متصل می‌شود.

ایمپلنت: ایمپلنت دندان شامل یک دندان و ریشه مصنوعی است که به استخوان فک متصل است.

در آخر باید گفت اگرچه این گزینه‌ها موثر هستند، اما درمان علت اصلی از دست دادن دندان و انجام هر اقدام دیگری برای جلوگیری از آسیب بیشتر ضروری است.

( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت, علت لق شدن دندان ها و رفع این مشکل )

علت لق شدن دندان ها
(( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت ))

 

علل لق شدن دندان در بزرگسالان

عوامل زیر اغلب باعث لق شدن یک یا چند دندان می‌شوند.

۱. بیماری لثه

همچنین به عنوان پریودنتیت شناخته می‌شود، بیماری لثه شامل التهاب و عفونت لثه می‌شود. این مورد می‌تواند به دلیل عادات بهداشتی ضعیف دندان اتفاق بیفتد. حدود ۴۰ درصد از افراد بیماری لثه را تجربه می‌کنند و حدود ۷۰ درصد از دست دادن دندان ها به دلیل این بیماری اتفاق می‌افتد.

زمانی که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن پلاک را از بین نبرند، بیماری لثه ممکن است ایجاد شود. پلاک حاوی باکتری است و به دندان‌ها می‌چسبد و به مرور زمان سفت می‌شود تا زمانی که فقط یک متخصص دندانپزشکی بتواند آن را خارج کند.

پلاک سفت شده یا تارتار باعث جدا شدن لثه از دندان ها می‌شود و شکاف هایی ایجاد می‌کند که می‌توانند عفونی شوند. با گذشت زمان، این فرآیند می‌تواند استخوان و بافت نگهدارنده دندان را تجزیه کند و باعث لق شدن دندان ها شود.

سایر علائم بیماری لثه عبارتند از:

  • لثه هایی که حساس، قرمز، دردناک یا متورم هستند
  • لثه هایی که هنگام مسواک زدن خونریزی می‌کنند
  • تغییر در نحوه قرار گرفتن دندان ها روی هم

چه باید کرد؟

هر فردی که متوجه علائم بیماری لثه می‌شود باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کند. تشخیص و درمان به موقع می‌تواند از افتادن دندان جلوگیری کند.

۲. بارداری

افزایش سطح استروژن و پروژسترون در دوران بارداری می‌تواند استخوان ها و بافت های دهان را تحت تاثیر قرار دهد. داشتن تعداد بیشتری از این هورمون ها می‌تواند پریودنتیم را که مجموعه ای از استخوان ها و رباط هایی است که از دندان ها حمایت می‌کنند و آنها را در جای خود نگه می‌دارند، تغییر دهد. هنگامی که پریودنتیم تحت تأثیر قرار می‌گیرد، یک یا چند دندان ممکن است احساس لق شدن داشته باشند.

چه باید کرد؟

تغییرات در این قسمت از بدن معمولاً پس از بارداری برطرف می‌شود و دلیلی برای نگرانی نیست. با این حال، هر کسی که در دوران بارداری دچار درد یا لق شدن دندان‌ها می‌شود، باید با دندانپزشک تماس بگیرد تا بیماری لثه و سایر مشکلات سلامت دهان را رد کند.
در واقع، به دلیل ارتباط احتمالی بین بیماری لثه و زایمان زودرس، افراد باردار باید به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنند.

۳. آسیب به دندان

دندان های سالم قوی هستند، اما ضربه ناشی از ضربه به صورت یا تصادف وسیله نقلیه، به عنوان مثال، می‌تواند به دندان ها و بافت های اطراف آسیب برساند و نتیجه ممکن است لق شدن دندان باشد.
به همین ترتیب، فشردن دندان ها در مواقع استرس یا ساییدن آنها در شب می‌تواند بافت ها را فرسوده و دندان ها را شل کند. بسیاری از افراد تا زمانی که منجر به درد فک نشوند، از عادات فشردن یا ساییدن خود بی اطلاع هستند. دندانپزشک ممکن است بتواند مشکل را قبل از آسیب دائمی دندان ها تشخیص دهد.

چه باید کرد؟

هر کسی که مشکوک است که آسیب به دندان هایش آسیب رسانده است باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کند. به عنوان مثال صدمات ورزشی، تصادفات و زمین خوردن می تواند باعث آسیب به دندان شود.۴. پوکی استخوان

پوکی استخوان وضعیتی است که باعث ضعیف شدن استخوان ها و متخلخل شدن آن ها می‌شود. در نتیجه، حتی برآمدگی ها و ضربه های جزئی نیز می‌توانند منجر به شکستگی استخوان شود. اگرچه پوکی استخوان معمولاً بر ستون فقرات، لگن و مچ دست تأثیر می‌گذارد، اما می‌تواند به استخوان های فک که از دندان ها حمایت می‌کنند نیز آسیب برساند.

اگر استخوان های فک تراکم کمتری داشته باشند، ممکن است دندان ها لق شده و بیفتند. برخی از داروهایی که پوکی استخوان را درمان می‌کنند، می‌توانند باعث مشکلات سلامت دندان شوند، اگرچه این غیر معمول است. در موارد نادر، داروهایی به نام بیس فسفونات ها – که به درمان از دست دادن استخوان کمک می‌کنند – می‌توانند منجر به لق شدن دندان ها شوند. این به عنوان استئونکروز فک شناخته می‌شود.

تروما و روش های جراحی مانند کشیدن دندان نیز می‌تواند باعث پوکی استخوان شود.

چه باید کرد؟

فرد باید در مورد داروهای پوکی استخوان و عوارض جانبی خود با پزشک صحبت کند. آنها همچنین باید به طور مرتب نیازهای دندانی خود را با دندانپزشک در میان بگذارند. ممکن است دندانپزشکان جراحی تهاجمی را توصیه نکنند. با این حال، اقدامات دندانپزشکی جزئی ممکن است مفید باشد.

( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت, علت لق شدن دندان ها و رفع این مشکل )

علت لق شدن دندان ها
(( دندانپزشکی تخصصی رویال دنت ))

جلوگیری از لق شدن دندان ها

یک فرد همیشه نمی‌تواند از لق شدن دندان جلوگیری کند، اما می‌تواند اقداماتی را برای کاهش خطر انجام دهد. برخی از نکات برای سلامت دندان و لثه عبارتند از:

  • مسواک زدن کامل دندان ها دو بار در روز
  • نخ دندان کشیدن یک بار در روز
  • خودداری از سیگار کشیدن
  • شرکت در معاینات و تمیز کردن دندان‌ها هر چند وقت یکبار توصیه می‌شود
  • پوشیدن محافظ دهانی مناسب هنگام انجام برخی ورزش ها
  • دیابت را تحت کنترل نگه دارید، زیرا این وضعیت یک عامل خطر برای بیماری لثه است
  • شناختن داروهایی که ممکن است روی دندان ها تأثیر بگذارند

سخن آخر

برای یک بزرگسال، لق شدن دندان می‌تواند هشدار دهنده باشد. با این حال، گاهی اوقات می‌توان دندان را نجات داد، به خصوص زمانی که مشکل به موقع تشخیص داده شود. اگر دندانی از بین برود یا نیاز به برداشتن داشته باشد، تعدادی از روش های ترمیمی که بالا هم به آنها اشاره شد می‌توانند ظاهر یک دندان طبیعی را برایتان ایجاد کنند.

لق شدن دندان فرد بالغ می‌تواند ناشی از ضربه یا آسیب به دندان باشد یا می‌تواند نشانه وجود یک بیماری زمینه ای مانند بیماری لثه یا پوکی استخوان باشد. همچنین ممکن است به دلیل بارداری دندان ها لق شوند.
درمان لق شدن دندان به علت آن بستگی دارد. فرد باید مطمئن شود که روش های بهداشت دهان و دندان موثری دارد و به طور مرتب برای معاینه به دندانپزشک مراجعه می‌کند.

 

حتما این مطلب را هم میپسندید…

حتما این مطلب را هم میپسندید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید