بسمه تعالی

در این مقاله ما به بررسی سوالات و نکات مهم مربوط به ارتودنسی در طول دوران بارداری به نقل ازسرکارخانم دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مدیر مرکز دندانپزشکی تخصصی رویال دنت قلهک میپردازیم.

 

در صورت شروع درمان ارتودنسی، ارتباط و هماهنگی بین متخصصان بسیار مهم است

آیا ارتودنسی در دوره بارداری امکان پذیر است؟
دوره بارداری از جمله مهم‌ترین و حساس ترین دوره های زندگی هر خانمی است. در این دوره بسیاری از درمان های پزشکی و همچنین مصرف اغلب داروها و یا مکمل ها ممنوع است. زیرا ممکن است برای سلامتی مادر و جنین مضر باشند. اما به نظر نمی‌رسد که درمان ارتودنسی دندان در این دوره ممنوع باشد. بنابراین بله، این درمان در دوره بارداری امکانپذیر است و تحت شرایطی، می توانید زمانی که باردار هستید، توسط یک متخصص ارتودنسی خوب اقدام به مرتب سازی دندان ها کنید.

اقدامات قبل ارتودنسی برای زنان باردار چیست؟
طبق نظر دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری در این زمینه، برای انجام هر گونه اقدامات ارتودنسی ما نیاز به عکس برداری برای تعیین روند درمان و اعمال اقدامات لازم داریم، این نوع عکسبرداری‌ها یا رادیوگرافی‌ها اغلب به دلیل استفاده از اشعه‌ی ایکس برای جنین و مادر خطرناک محسوب می‌شوند. لذا برای داشتن ارتودنسی ایمن و بی خطر بهتر است تمام موارد فوق مورد توجه قرارداده و با پزشک متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید.

اگر طی دوره درمان ارتودنسی باردار شدم چه ؟
زنانی که در طول دوره ی درمان ارتودنسی خود باردار شدند، میتوانند با احتیاط و زیر نظر متخصص ارتودنسی دندان خود ادامه طول درمان خود را سپری کنند. فقظ باید به این نکته توجه کنند که علاوه بر متخصص‌شان، باید متخصص زنان هم سر بزنند و تمام ملاقات ها یا جلسات ویزیت دندانپزشکی و ارتودنسی را با متخصص خود در میان بگذارند. یعنی به متخصص زنان خود بگویند که روند درمان به چه صورت است و در هر بار ویزیت ارتودنسی در چه وضعیتی بوده اند.

احتیاط‌های لازم در مورد ارتودنسی دوران بارداری چیست؟
به علت تغییرات هورمونی اغلب مادران باردار با مشکلات دندان و مهم‌تر از همه بیماری‌های مرتبط با التهاب لثه مواجه خواهند شد. که در نهایت احتمال عفونت لثه‌ها نیز وجود دارد. از آنجایی که تمیز کردن و شستشوی کامل دندان‌ها هنگام ارتودنسی از اهمیت زیادی برخوردار است، و این برای زنان بارداری که دچار عفونت و یا التهاب لثه هستند می‌تواند مشکل ساز شود. بنابر توصیه دکتر حامدی متخصص ارتودنسی، در این حالت عمل به توصیه‌های پزشک ارتودنسی و رعایت کامل بهداشت دهان و دندان، توسط زنان باردار می‌تواند از این مشکلات جلوگیری کرده و ارتودنسی موفق و خوبی برای آن‌ها داشته باشد.

 

من قصد دارم همزمان با درمان ارتودنسی باردار شوم، آیا این امر امکان پذیر است؟
اگر شما قصد بارداری دارید و می‌خواهید در طول بارداری درمان ارتودنسی ثابت ( فلزی/دیمون/لینگوال/ سرامیکی) را نیز شروع کنید، بنابر نظر دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری، هرچند که می توانید اینکار را انجام دهید، اما بهتر است صبر کنید تا بارداری و شیردهی تمام شود. زیرا ارتودنسی ثابت ممکن است چالش هایی برای افراد پیش بیاورد. و ممکن است صبر و تحمل مادر باردار را تحت تاثیر قرار داده و برایش ناخوشایند شود.
در خصوص ارتودنسی ثابت بهتر است بدانید که این روش نامرتبی های متوسط تا شدید را برطرف می کند. و دوره درمان طولانی دارد. از این رو به خانم هایی که در شرف بارداری هستند توصیه می شود بعد از اتمام بارداری ارتودنسی ثابت انجام دهند. یا حداقل به فکر جایگزین ارتودنسی ثابت باشند. بهترین روش جایگزینی ارتودنسی ثابت نیز ارتودنسی نامریی با الاینرهای شفاف است. لازم به ذکر است که، مرکز دندانپزشکی رویال دنت با داشتن تجهیزات نوین دندانپزشکی از جمله الاینر شفاف، امکان تجربه ای لذت بخش و آسوده خاطر را برای شما عزیزان فراهم اورده است.

پیوند: https://royalldentcenter.ir/ا

منظور از ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف چیست؟
جهت آشنایی بیشتر با الاینر های شفاف یا همان ارتودنسی نامرئی، میتوانید به مقاله ی موجود در سایت با همین عنوان، مراجعه فرمایید.

به طور کلی سرکارخانم دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری، پیشنهاد میکنند که در طول دوره ی درمان ارتودنسی و بارداری به نکات زیر توجه کنید:

– عفونت و التهاب لثه‌ها می‌تواند انجام ارتودنسی و مراقبت از آن را کمی مشکل ساز کند. اما با رعایت برخی موارد بهداشتی می‌توان از این مشکل نیز به راحتی جلوگیری کرد.

– رژیم غذایی که در ارتودنسی پیش گرفته می‌شود با رژیم غذایی زنان باردار تفاوت زیادی دارد. که در این حالت زنان باردار باید نسبت به این موضوع دقت کافی را داشته باشند. و رژیم غذایی متناسب با بارداری و ارتودنسی خود تنظیم کنند.

– عکس‌های رادیولوژی که برای انجام ارتودنسی یکی از پیش نیازهای مهم برای شروع کار محسوب می‌شوند. ممکن است برای زنان باردار و جنین آن‌ها خطرساز باشد. چرا که در این عکس‌ها از اشعه‌ی ایکس استفاده می‌شود که می‌تواند به جنین آسیب برساند. تمامی این موارد باید تحت نظر متخصص ارتودنسی و با نظارت کامل وی انجام گیرد.

 

سخن آخرسرکارخانم دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مدیر مرکز دندانپزشکی تخصصی رویال دنت قلهک:

هیچ دلیلی برای منع استفاده از ارتودنسی برای زنان باردار وجود ندارد. و زنان باردار می‌توانند مانند تمام افراد دیگر با انجام برخی موارد مراقبتی و احتیاط‌های لازم برای ارتودنسی اقدام کنند. چرا که ارتودنسی برای این افراد روشی مطمئن و بی خطری است.
در برخی موارد نیز افراد بعد از انجام ارتودنسی متوجه بارداری خود می‌شوند. که در این صورت نیازی به برداشتن براکت‌ها و یا توقف درمان ارتودنسی نیست. بهتر است تمامی موارد فوق با دندانپزشک و پزشک متخصص زنان و زایمان در میان گذاشته شود. و برای داشتن تغذیه‌ی مناسب نیز توصیه می‌شود با یک متخصص تغذیه مشورت گردد.

آیا ارتودنسی در دوره بارداری امکان پذیر است؟

https://royalldentcenter.ir/ا

سپاسگذاریم که در این مقاله با ما همراه بودید.
با آرزوی سلامتی و تندرستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید