در بخش دوم این مقاله به پرسش های متداول مراجعه کنندگان به کلینیک دندان پزشکی پرداختیم. و اینک در بخش سوم ، به بررسی ادامه پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان توسط خانم دکتررویا حامدی متخصص ارتودنسی و مدیر دندان پزشکی تخصصی رویال دنت قلهک ، در موارد زیر میپردازیم:

  • پرسش های مربوط به سفید کردن دندان ها

  • درباره ی لمینیت

  • پرسش های مربوط به کودکان

 

آیا پس از سفید کردن دندانها رنگ دندانها به حالت اول خود بر می گردد؟

 سفید شدن دندانها دایمی نیست. پس از مدتی بین ۶ ماه تا ۱ سال رنگ دندان ها تا حدودی تیره میشود با این حال همچنان رنگ دندانها از حالت اول خود در پیش از درمان سفیدتر باقی می ماند.

آیا خمیر دندانهای سفید کننده (Whitening) واقعا دندانها را سفید میکنند؟

خیر! خمیر دندانهای سفید کننده دارای مواد ساینده بیشتری نسبت به خمیر دندانهای معمولی هستند که برداشتن مواد رنگی چسبنده به دندانها را که معمولا حاصل خوردن چای قهوه یا سایر مواد رنگی است تسهیل میکنند. اما مانند درمان (bleaching)نیستند و رنگ دندان را نمیتوانند تغییر دهند.

لمینت (laminate) چیست؟

لمینت دندان یک روش زیبایی دندان‌ها است که در آن یک لایه نازک از مواد رزینی بر روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرد تا شکل و رنگ دندان‌ها را تغییر دهد. علت تغییر رنگ لمینت دندان شامل عدم مراقبت و نظافت مناسب دندان‌ها، استعمال سیگار، مصرف نوشیدنی‌های رنگ‌دهنده و مواد غذاهایی لکه‌زا است.
در این درمان که معمولا برای دندانهای پیشین جلویی انجام میشود ابتدا میزان کمی از سطح دندان به وسیله فرز مخصوص برداشته میشود سپس یک پوسته نازک از جنس پرسلن روی دندان چسبانده میشود که ظاهر بسیاری زیبایی به دندانها میدهد. توجه کنید که بهتر است این درمان برای کسانی که وافعا مشکل زیبایی دارند انجام شود زیرا هر درمانی هرچقدر هم با دقت و درست انجام شود باز هم معایب خاص خود را دارد.

                         

بخش سوالات مربوط به کودکان:

از چه سنی باید فرزندم را برای معاینه نزد دندان پزشک ببرم؟

بهترین زمان برای اولین ویزیت 6 ماهگی است وقتی که اولین دندان ها شروع به رویش میکنند . و در صورتی که تا 12 ماهگی دندان ها رویش پیدا نکرد حتما باید به دندانپزشک مراجعه شود.

 از چه سنی باید برای فرزندم مسواک بزنم؟

از زمانی که اولین دندان در دهان کودک مشاهده شد مسواک زدن الزامی است (در حدود ۶ ماهگی)

 آیا استفاده از فلوراید برای کودکان مفید است؟

توصیه میشود از ۶ سالگی دهانشویه فلوراید استفاده شود و خمیر دندانهای حاوی فلوراید مورد استفاده قرار گیرند.

 علایم شایع حین رویش دندانها چیست؟

تشخیص دکتر رویا حامدی  متخصص ارتودنسی و مدیر دندان پزشکی تخصصی رویال دنت قلهک در این زمینه، معمولا زمانی است که کودک احساس بیقراری میکند و ترشح بزاق وی نیز افزایش می یابد. گاه تب خفیف نیز مشاهده میشود که جای نگرانی نیست و خود به خود رفع میگردد.

 آیا مصرف قطره آهن در کودکان موجب پوسیدگی دندانها میشود؟

خیر. گاه بدنبال تجویز قطره آهن توسط پزشک اطفال دندانهای شیری کودک دچار 28 تغییر رنگ میشوند که این تغییر رنگ پوسیدگی نیست و جای نگرانی ندارد. با این حال برای جلوگیری از این وضعیت باید در حلق کودک چکانده شود و پس از مصرف به کودک آب بدهید تا بنوشد و دندانهای وی را با پارچه تمیز و خیس پاک نمایید.

آیا استفاده فرزندم از شیشه شیر ایرادی دارد؟

یکی از شرایط آسیب رسان استفاده کودک از شیشه شیر و ادامه ی استفاده از آن طی شب و خواب است، که فرزند شما را مستعد به پوسیدگیهای شدید دندانی می نماید. علت این امر آن است که طی خواب ترشح بزاق به حداقل میرسد و میکروب ها فرصت بیشتری برای چسبیدن روی دندانها و فعالیت پوسیدگی زایی خواهند داشت. از سوی دیگر شیر حاوی مقادیر زیادی قند لاکتوز است که میکروبها از آن به عنوان منبع انرژی استفاده می نمایند.

چه زمانی باید نگران رویش دندانهای فرزندم باشم؟

وقتی که دندانهای قرینه در سمت مقابل ۶ ماه است که رویش پیدا کرده ولی هنوز دندان مورد نظر رویش نیافته است. در این موارد مراجعه به دندانپزشک ضروری است.

آیا نگهداری دندانهای شیری کودک ضروری است؟

بله! دندانهای شیری نقش مهمی ایفا مینمایند و نباید به عنوان دندانهای موقتی که ارزش نگهداری ندارند به آنها نگاه کنیم. دندانهای شیری نقش مهمی در زیبایی دارند.
به علاوه دندانهای شیری روی صحبت و جویدن اثر بسزایی دارند. نقش مهم دیگری که این دندانها ایفا مینمایند حفظ فضای موجود برای رویش دندانهای دایمی است. و در صورتی که زودتر از موعد کشیده شوند دندانهای دایمی فضای کافی برای رویش نخواهند داشت و احتمال نامرتب شدن دندانها و نیاز به درمان ارتودنسی در آینده افزایش می یابد.

در صورتی که کودک برای درمانهای دندانپزشکی همکاری نکند چه باید کرد؟

برخی کودکان همکاری لازم را جهت درمان دندانپزشکی ندارند. در این مورد بهترین کار اعتماد به دندانپزشک معالج است تا با تکنیکهای خاص کودک را مجاب به قبول درمان نماید. در غیر این صورت گاه بیهوشی توصیه میشود.

زمان مناسب برای شروع درمان ارتودنسی در کودکان از چه سنی است؟

 در صورتی که کودک دچار مشکل فکی باشد دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و مدیر دندان پزشکی تخصصی رویال دنت قلهک توصیه میکنند، که تا قبل از جهش رشدی و بلوغ درمان مناسب را شروع کنیم. بنابراین برای دختران 9 سالگی و برای پسران 13-11 سالگی، سن مناسب و خوبی خواهد بود.

درمان ارتودنسی ثابت و متحرک چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

در مقاله ی ارتودنسی به این موضوع و تمامی سوالات مربوط به ارتودنسی به طور جامع و کامل پرداخته شده است.  به علاوه، توضیحات تکمیلی توسط دکتر حامدی معرفی و داده شده است. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به مقاله ی ارتودنسی در سایت دندان پزشکی تخصصی رویال دنت در این مورد به طور کامل اطلاعات لازم را کسب نمایید.

 

 

برای جایگزین کردن دندان چه روشهایی وجود دارد؟

روشهای گوناگونی برای این کار وجود دارند که هر یک مزایای خود را دارند. که در ادامه، چند مورد از آنها را تیم تخصصی رویال دنت به شما معرفی میکند:
پروتز متحرک: که در اشکال مختلف قابل طراحی اند و از یک قسمت اکریلی صورتی و یک با تعدادی دندان مصنوعی که روی آن قرار گرفته است تشکیل می شوند. مزیت این نوع درمان هزینه پایین آن است ولی گیر کافی ندارند و معمولا بیمار حین جویدن با صحبت کردن با آنها راحت نیست. به علاوه، ممکن است برای دندان های مجاور نیز مشکل ایجاد نماید و نیز موجب تسریع تحلیل استخوان زیرین خود شود.

Removable Partial Denture

پروتز ثابت: از این نوع پروتز معمولا هنگامی استفاده میشود که دندانهای محال ناحیه بی دندانی حضور دارند و با تراش دادن دندانهای مجاور میتوان جای دیدان دندانهای از دست رفته را پر نمود.

Fixed prosthodontics

این نوع درمان برای بیمار راحت تر استچون برخلاف پروتز متحرک به دندان های مجاور به طور ثابت وصل میشود و نیازی به درآوردن یا جا زدن بیمار نیست. با این وجود عیب بزرگ آن نیاز به تراش دان دندان های سالم مجاور است که در آینده سلامت آنها را به خطر می اندازد.

ایمپلنت: در حال حاضر بهترین نوع درمان برای جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت های دندانی است. زیرا بدون آسیب به دندان های مجاور قابلیت جایگزینی دندان ها را به صورت ثابت دارند. تنها عیب این درمان هزینه و پیچیدگی بیشتری است که نسبت به دو درمان قبلی دارد.

Implant

بخش سوالات مربوط به ایمپلنت :

 

 آیا ممکن است ایمپلنت با استخوان جوش نخورد و یا در اصطلاح نگیرد؟

امروزه با پیشرفتهای فراوانی که در تکنولوژی ساخت ایمپلنت ها روی داده میتوان با اطمینان بالایی از آنها استفاده نمود. با این حال هنوز درصد کمی احتمال دارد که این درمان با شکست مواجه شود و ایمپلنت با استخوان اطراف خود جوش نخورد. این درصد بسته به وضعیت استخوان فک محل ایمپلنت این که فرد از سیگار استفاده میکند یا نه و سایر عوامل متغیر میباشد اما حتی در این موارد هم احتمال موفقیت ایمپلنت بالای 90 درصد است.

آیا می توان روکش ایمپلنت را بلافاصله پس از قرار دادن ایمپلنت در استخوان ساخت؟

 بله، در صورتی که شرایط مساعد باشد بنابه نظر دندانپزشک می توان در همان جلسه روکش را روی آن قرار داد.

 آیا ایمپلنت نیز دچار بیماری میشود؟

بله در صورتی که در رعایت بهداشت شامل مسواک نخ دندان و دهانشویه به روش مناسب و مدت کافی سهل انگاری شود ایمپلنت ها نیز دچار بیماری شده و احتمال لق و خارج شدنشان وجود دارد بنابراین توصیه خانم دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و مدیر دندان پزشکی تخصصی رویال دنت قلهک،           این است که توصیه ی دندانپزشک خود را پس از کار گذاشتن ایمپلنت جدی بگیرید و حداقل هر ۶ ماه برای بررسی وضعیت دندانها و ایمپلنت خود به وی مراجعه نمایید.
آیا سیگار کشیدن برای ایمپلنت مضر است؟
بله سیگار کشیدن میزان موفقیت ایمپلنتها را به صورت قابل توجهی کاهش می دهد و توصیه میشود قبل از قرار دادن ایمپلنت این عادت را کنار بگذارید.
آیا میتوان در همان جلسه ای که دندان کشیده میشود آن را با ایمپلنت جایگزین کرد؟
بله بسته به وضعیت استخوان و محل قرارگیری دندان میتوان بلافاصله بعد از کشیدن دندان ایمپلنت را قرار داد انجام این کار به صلاحدید دندانپزشک است.
پس از جراحی لثه و کاشت ایمپلنت چه نکاتی را باید رعایت نمود؟
پس از این جراحی ها برگه ای با عنوان دستورات پس از عمل در اختیارتان قرار میگیرد که نمونه ای از آن در اینجا آورده شده است. عمل جراحی که در دهان شما انجام گرفته است به خاطر حفظ سلامتی و نگهداری دندانهای طبیعی شما میباشد. به منظور موفقیت درمانی توجه شما را به نکات ذکر شده زیر  توسط تیم دندان پزشکی تخصصی رویال دنت با مدیریت خانم دکتر رویا حامدی متخصص ارتودنسی و فلوشیپ ارتوسرجری جلب می نماییم.
  1. روی محل جراحی شده بایک خمیر پانسمان پوشیده شده است. این خمیر باعث محافظت لثه در مقابل تحریکات خارجی شده درد را کاهش داده و به ترمیم زخم کمک میکند. سعی کنید تا جلسه بعد که مراجعه میکنید این خمیر در محل باقی بماند.
  2. حدود ۳ ساعت پس از عمل از خوردن غذای گرم خودداری کنید تا خمیر پانسمان کاملا سخت شود و بعد از آن نیز سعی کنید از غذاهای مایع یا نیمه جامد استفاده کنید. اگر قسمت زیادی از خمیر پانسمان افتاد و لبه آن موجب ناراحتی گونه با کناره زبان شما شد لطفا با ما تماس بگیرید.
  3. روی ناحیه ای را که با خمیر پانسمان پوشیده شده است مسواک نزنید و با این قسمت تا چند روز نخورید و این در حالی است که بایستی قسمتهایی از دهان را که در جلسات قبل مال ده طبق دستور تمیز کنید ( مسواک، نخ، …)
  4. اگر از نواحی که در جلسات قبل عمل شده است موقع مسواک زدن خونریزی جزبی مشاهده گردید نگران نباشید زیرا این حالت به دلیل ناقص بودن ترمیم است که به تدریج با رعایت دقیق بهداشت ترمیم آن کامل و خون قطع خواهد شد. به فعالیتهای عادی خود ادامه دهید اما تا حدود ۳ روز بعد از عمل از انجام فعالیت و ورزشهای سنگین اجتناب نمایید.
  5. در برخی موارد ممکن است ناحیه عمل و در نتیجه همان طرف از صورت شما قدری متورم شود. تورم پس از عمل دلیل بر عفونت نمیباشد. نگران نباشید، زیرا بعد از 3-2 روز خود بخود از بین میرود البته میتوان با قرار دادن یخ برروی همان ناحیه از صورت برای ۵-۴ ساعت بعد از جراحی این تورم را کاهش داد.
  6. درد پس از عمل با مصرف داروهایی که در نسخه شما تجویز شده کنترل می شود. بنابراین مصرف مسکن را تا زمانی که احساس درد و ناراحتی میکنید به صورت منظم و طبق دستور ادامه دهید.
  7. اگر پنی سیلین یا آنتی بیوتیک دیگری در نسخه شما تجویز شده است، تمام این داروهای تجویز شده را طبق دستور مصرف کنید.
  8. گاهی ممکن است قدری خونابه ۵-۴ ساعت اول پس از عمل در بزاق دهان شما دیده شود این طبیعی است و خود به خود برطرف میشود اگر چنانچه خونریزی ادامه داشت به ترتیب زیر عمل کنید :
            الف) با ملایمت دهان خود را با آب سرد بشویید.
            ب ) یک تکه گاز مرطوب به شکل U در دو طرف خمیر پانسمان قرار داده و با انگشت شست و   سبابه به مدت ۳۰ دقیقه محل خونریزی را فشار دهید.
            ج) در صورت ادامه خونریزی با ما تماس بگیرید هرگز سعی نکنید تا با شستشوی دهان و بیرون ریختن آب دهان خونریزی را متوقف کنید.
  1. غذای شما در هفته اول بعد از جراحی بایستی بیشتر شامل موارد پروتئینی ویتامین ها و مایعات باشد تا هر چه زودتر زخم شما ترمیم یابد.
  2. سیگار نکشید زیرا باعث تاخیر ترمیم زخم میشود و اگر چنانچه سیگاری هستید فرصت را غنیمت شمرده و در این فاصله آن را ترک نمایید.
  3. اگر احساس مزه بد و نامطبوعی در دهان داشتید دهان خود را با محلول آب نمک سرد و یا سرم فیزیولوژی به آرامی شستشو دهید (در صورت لزوم برای شما دهان شویه مخصوص هم تجویز میشود)
  4. اگر احیانا بجز مسایل مذکور ناراحتی دیگری برای شما ایجاد شد به هیچ وجه نگران نباشید و با جراح خود تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید